+31 6 486 770 21 info@bardelbouw.nl

Het verschil tussen kunststof en houten kozijnen

U heeft besloten om nieuwe kozijnen te (laten) plaatsen in uw woning of pand. Maar waar gaat u voor, kiest u voor kunststof kozijnen of toch voor houten kozijnen? Wat zijn de voor- en nadelen tussen kunststof en houten kozijnen?

Eerst wat algemene informatie over kozijnen. Kozijnen zijn te verkrijgen in kunststof (meest gekozen), hout of aluminium. Hier bespreken we de kunststof kozijnen en de houten kozijnen.

De grootste voordelen van kunststof kozijnen ten opzichte van houten kozijnen zijn:

  • Kunststof kozijnen zijn makkelijker te onderhouden
  • De onderhoudskosten van kunststof kozijnen zijn lager
  • De duurzaamheid van kunststof is langer, Bardel bouw geeft namelijk 15 jaar garantie

Hebben kunststof kozijnen dan alleen maar voordelen ten opzichte van houten kozijnen? Nee, dat is niet helemaal waar. Er zijn mensen die meer waarde hechten aan houten kozijnen. De reden hiervan is dat ze vooral denken dat de flexibiliteit qua kleur vele malen groter is dan bij kunststof kozijnen. Dit is echter niet helemaal waar, Bardel bouw biedt kunststof kozijnen in vrijwel iedere RAL kleur aan. Zo ziet u vrijwel geen verschil tussen houten en kunststof kozijnen. Daarnaast zijn de kozijnen van Bardel bouw voorzien van een keurmerk, dit betekent dat ze van producten gemaakt worden die recyclebaar zijn. Zo wordt voorkomen dat er onnodige milieuvervuiling plaatsvindt. Door de manier van produceren van Kunststof kozijnen hebben ze een hoge weerbaarheid tegen bijvoorbeeld inbraakpogingen.

Benieuwd naar de prijzen voor uw kozijnen? Bereken ze dan nu eenvoudig online en vraag direct de offerte aan!